Tradycyjne wypieki z Radzionkowa od 105 lat!

CUKIERNIA PIEKARNIA BĄCZKOWICZ TADEUSZ, UL. DŁUGA 4, 41-922 RADZIONKÓW, TEL. 32-286-62-34, E-MAIL: KONTAKT@CUKIERNIABACZKOWICZ.PL

OFERTA

Wiemy, że szczególne okazje wymagają indywidualnego podejścia, dlatego na wesela, chrzciny, urodziny, komunie i rocznice wykonujemy jedno lub wielosmakowe torty z tradycyjnymi masami kremowymi, lżejszymi - śmietanowymi, budyniowymi lub serowymi, zawsze zgodnie z życzeniem i fantazją zamawiającego. Starając się spełnić marzenia Klientów, przygotowujemy torty okrągłe, prostokątne oraz inne przestrzenne. Dekorujemy je stosując kremy, cukrową masę ticino białą i kolorową, masę marcepanową, czekoladę białą i ciemną, a także dodając kwiaty i inne materiały zdobnicze.

 

Dla każdego przygotowujemy coś tradycyjnego lub wyjątkowego. Zawsze robimy to z największą starannością i zaangażowaniem, jak przystało na prawdziwy zakład rzemieślniczy: „co by gańby niy robić”, a wszystkich Państwa zadowolić, abyście do nas powracali i „Cukiernię - Piekarnię Tadeusza Bączkowicza” swoim przyjaciołom polecali.

Serdecznie zapraszamy!

Celem działalności "Cukierni - Piekarni Bączkowicz" jest dostarczanie Państwu najwyższej jakości wyrobów. Wiedząc, że oczekiwania Klientów są zróżnicowane i zmienne, codziennie przygotowujemy szeroką gamę  produktów tradycyjnych oraz kilka nowych propozycji.

Wyroby piekarskie mają swoich stałych Klientów, którzy spożywają niemal codziennie nasze bułki, rogaliki czy kołaczki. Tradycyjne chleby pszenno–żytnie produkujemy na naturalnym zakwasie systemem kilkufazowym i wypiekamy w ceramicznym piecu, w efekcie uzyskują swój niepowtarzalny smak.  Oprócz nich, w ciągłej sprzedaży posiadamy kilkanaście różnych rodzajów chlebów: żytni, orkiszowy, słonecznikowy, wieloziarnisty, pieczony na liściach kapusty czy z suszonymi pomidorami. Z drobnego pieczywa  popularne są bułki pszenne ("żymły"), stanowiące bazę do kanapek, weki - na kromeczki, czy też rogaliki lub bułeczki maślane, szczególnie lubiane przez dzieci.

Ciastka drożdżowe i półfrancuskie wypiekamy w różnych smakach i kształtach, np. okulary z owocami, czy ślimaki z cynamonem. Drobne półfrancuskie szplitry z makiem, serem i marmoladą zaliczane są  do  śląskich produktów regionalnych i cieszą się dużym uznaniem. Zgodnie z zapotrzebowaniem Klientów, pieczywo wypiekamy także codziennie po południu. Oferujemy gorące chleby, bułki i babki drożdżowe „prosto z pieca”.

Od pokoleń tradycją śląskich gospodyń było sobotnie ucieranie "babówek" cytrynowych lub czekoladowych i „odpiekanie ich u piekarza”. Przejęliśmy tę tradycję i smakosze tych domowych specjałów mogą spożywać przepyszną babkę już nie tylko w soboty, a smakuje ona wspaniale do ostatniego okruszka!

Jak wszyscy Ślązacy lubimy "pomaszkiecić". W żadnym innym regionie Polski nie znane jest tyle smaków pączków ile można spróbować w śląskich domach. Nasza cukiernia, oprócz znanych powszechnie pączków z nadzieniem różanym lub marmoladą,  zaprasza na pączki z  nadzieniem makowym, jagodowym, ajerkoniakowym, ze śmietaną czy w czekoladzie. Do tego proponujemy także drobne pączusie na wagę oraz faworki, którymi zajadają się nie tylko najmłodsi Klienci.

Na zebranie biznesowe lub spotkanie towarzyskie polecamy drobne ciasteczka na bazie różnych rodzajów ciasta. Rozmowy umilą ciasteczka  kruche, babeczki z orzechem lub owocami, pierniczki, anyżki, kokosanki, florentynki, orzeszki, kostki z marcepanem,  ptyśki z ajerkoniakiem, bitki, czy maroni i wiele innych.

W celu podkreślenia dobrego nastroju lub na jego poprawę oferujemy ciastka sztukowe. Przy tradycyjnej kremówce, ptysiu, lub „w-z”-ce miło powspominać stare dzieje. Można ugościć kogoś wykwintnym ciastkiem czekoladowym, czekoladowo-orzechowym z wiśniami lub kawowym, a oczarować -  kolorowymi ciastkami komponowanymi z owocami, bitą śmietaną czy lekkim kremem.

Na spotkania rodzinne z okazji, Dnia Matki, Babci czy Dziadka oraz na wiele innych okoliczności, oprócz dedykowanych serduszek i tortów, proponujemy wyborne ciasta śląskie od tych z serem, makiem czy posypką, poprzez makowce zawijane, serniki, szarlotki lub z sezonowymi owocami, aż po wykwintne ciasta czekoladowe z nutą pomarańczową,  bądź piernik ze śliwką kalifornijską w polewie czekoladowej.